Aminus

mandag, juni 19, 2006

Hjernekapacitet i armhulehøjde


Naajjj, det er ikke mig på billedet. Hverken før eller efter. Kvinden til venstre er til gengæld vigtig bestanddel i dagens tekst

Lørdag aften. Vennerne har indbudt til grill i baghaven. De andre gæster er en blanding af kollegaer og naboer. Ikke hvad jeg normalt ville kategorisere som 'gode venner'. Bekendte, af en slags. Snakken går ikke på noget videre højt niveau, men jeg forsøger at følge med, da en af konerne begynder at fortælle om sit ubetingede yndlingsprogram på tv: Big Brother. Når jeg denne aften kan deltage i denne spændende samtale, er det udelukkende på grund af min lange mandag eftermiddag i sidste uge, hvor jeg slog timerne ihjel med 'snot' fra fjernsynet. Big Brother er i mine øjne i høj grad kategoriseret som snot, og jeg ser det kun i mangel af alt andet. Nå, men nabokonen her taler om de forskellige personer som er med i programmet. Alle besynderlige personligheder, og flere af dem med bryster som er ombygget til mere eller mindre groteske størrelser. Ugebladsbryster.


Big Brother-personerne er selvfølgelig mennesker vi alle har lov til at hade, hvis vi har behov for det, men jeg bliver pludselig en smule bekymret, da snakken i højere og højere grad omhandler disse kvinders brystparti. Pludselig udbryder nabokonen, med forøget lydstyrke:

Jeg har hørt folk som siger, at hun (Kvinden i Big Brother) er åh så intelligent. Se på hende! Hun har fået indopereret silikoneklumper på størrelse med mit hoved. Hvilken intelligent kvinde ville gøre den slags ved sin krop?

Jeg ved ikke helt hvad jeg skal svare.

Njam, øhm. Det vil jeg på den anden side. Alligevel. Jo, det har jeg også hørt folk som...har hun virkelig?

Jeg studerer med interesse den rest af salat som gemmer sig på min tallerken. Skal jeg springe op og forsvare silikonesøstrene, eller gør jeg klogest i at holde kaje? Jeg ved tilfældigvis, at nabokonen er en af de få kvinder i nabolaget, som kender til min veninderøv's operation, og at hun overfor veninderøven har givet den slags sin fulde forståelse og opbakning. Ved hun at jeg er blevet opereret? Er det en provokation, eller skyldes hendes udbrud at hun har drukket 10 øl, vejer 40 kilo for meget, og at hendes ægteskab hænger i laser?

Siden hvornår er intelligensen blevet noget man bærer mellem armhulerne? Er det fordi hun selv er en dobbelt D, at hun tror det er sådan verden hænger sammen, og at kunstig intelligensforøgelse derfor ikke er tilladt? Havde samtalen nu tilfældigvis drejet sig om komsmetiske operationer omhandlende tunge øjenlåg, og havde jeg fået foretaget sådan en fire dage forinden, så tror jeg nok jeg var sprunget op og havde forsvaret min beslutning. Bryster er åbentbart en anden klasse af kosmetiske operationer, og ...i mere end en forstand!...et kildent punkt for visse kvinder.

Jeg valgte at tie, men kan ikke helt afgøre om jeg var en martyr eller kujon. Næste gang skal jeg forsvare. Det lover jeg.